Spouwmuurisolatie

Het isoleren van gevels, doorgaans door middel van spouwmuurisolatie, verlaagt het energie verbruik van uw woning of bedrijfsgebouw. Bovendien beperkt het kou en tocht in de winter en blijft het in de zomer langer koel binnen.

Waarom spouwmuurisolatie?

Met het aanbrengen van isolatie verhoogt u het rendement van warmte- en energiegebruik. Er gaat immers minder warmte verloren door koude muren. Hiermee bespaart u op uw stookkosten én beperkt u de belasting van het milieu. Het isoleren van de spouwmuur wordt uitgevoerd door een SKG-IKOB of Insula gecertificeerd bedrijf. U bent dus verzekerd van betrouwbare vakmensen met aantoonbare kennis van zaken.
Welk isolatie-materialen gebruiken?
Voor het isoleren van gevels zijn verschillende typen isolatie mogelijk:

Welk type isolatie voor uw woning/bedrijfsgebouw het meest geschikt is, hangt van uw gevel af. Denk hierbij aan de breedte van de spouw, hoe de constructieopbouw is (hout of metselwerk) en of er sprake is van vochtdoorslag of niet. Ook gaan we na of er al isolatiemateriaal aanwezig is in de spouw. Hiervoor maken wij dan een kijkgaatje in de voeg of openen de stootvoeg.

De gewenste isolatiewaarde en de aangetroffen omstandigheden waarin uw gevel verkeert zijn vervolgens bepalend voor de keuze uit de genoemde isolatie-materialen.